Archives

14. Nineteen Days Left D:

 

 

Yes, 19 days 14 hours 20 minutes and 15 seconds before August 20th, 1515 hours.

I haven’t ready much.

Attended the pre-departure talk on July 26th at Medan MARA

Not much to update but yeah, the day is just around the corner. Drift je tu belum.

Hermm, on 16th of July, I had my kenduri doa selamat. Ada la ajak a few kawan-kawan.

Cheq bagi photos ja la nahhh.

Hugs & Kisses;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Ramadan Datang Lagi

Assalamualaikum readers 🙂

Woah, it’s been a long time since my last post. Was it about YouTube? Oh yeah. He’s still my boyfriend now.

I’m writing down on Ramadan 1 night.

Yes, it’s the first night of Ramadan where all Muslims must fast from Subuh till Maghrib for a month. It’s yet to train us to be patient in handling the hunger and thirst.

but it’s not just about hunger and thirst. it’s also how we manage to control our emotions and behavior because only on Ramadan that we are being ourselves. This is to mean that there is no shaiitan to persuade us to do bad deeds.

Talking about ‘Ramadan Datang Lagi’, as a female, I don’t have the rights to avoid from going through my menstruation process

And yes, I’ll not be fasting on the first day of Ramadan. Hope it’ll not extend until the tenth day of Ramadan

Read more to know what I plan for this Ramadan and what you should know about Ramadan 🙂

Hugs & Kisses;

Continue reading

11. Fourty-Seven Days Left

Hello there.

Tidak berniat untuk membebel panjang. Cukup sekadar nak update dengan aktiviti-aktiviti yang bakal dijalankan dalam tempoh 47 hari ini.

Banyak sebenarnya benda nak buat.

Tapi tidak tahu nak mula yang mana dulu.

Read more to see what updates about my pre-departure activities that have been done and planned.

 

Hugs & Kisses;

 

 

 

 

Continue reading

10. Hati-hati ketika Berwuduk!

Hello there =)

And peace be upon you.

 

Terusik hati nak tulis pasal wuduk hari ni. Semalam saya ke Mid Valley bersama Mama dan adik-adik 🙂

Sedang aku sedang kalut tunggu giliran nak ambil wuduk, orang yang kat line yang beratur sebelah line aku sedang ambil wuduk.

As a person who loves to observe analytically, I looked at her abluting (ambil wuduk). I knew it was kind a late for us to perform our Maghrib prayers as it was almost 8.45 pm before Isha’.

We were rushing to ablute and pray. But this lady’s ablution couldn’t be good.

 

Read more to know how she did her ablution.

 

Hugs & Kisses;

 

 

 

 

Continue reading

9. Allah Forbids; Perjuangan MESTI diteruskan

Hello there and peace be upon you 🙂

السلام عليكم 🙂

Entri kali ini, nak sembang benda serius sikit boleh?

Jangan risau, entri ini tidak ditujukan pada sesiapa pun.

Part of my random daily thoughts.

Sejak dah cuti ni, mak selalu tanya, “Boyfriend awak siapa?”

“Saya nak boyfriend macam dia boleh tak mak?”

Random tak random soalan macam tu.

Hakikatnya, saya ni belum dipunya sesiapa pun.

Kalau ada yang berminat pun, itu saya pun tak tau.

Entri kali ini saya rancang nak tulis bagaimana seorang sahabat haruslah meneruskan perjuangannya membawa kawan-kawan ke arah jalan yang benar.

Aku ni bukanlah baik sangat nak sembang pasal ni, tapi InsyaAllah akan berubah kepada yang lebih baik.

Para pembaca yang dirahmati Allah SWT,

Kita ni dikelilingi dengan pelbagai jenis hubungan. Keluarga. Kawan rapat. Rakan sekerja. Masyarakat yang hanya dikenali sebagai kenalan. Dan macam-macam lagi jenis hubungan.

Fokus kat sini > KAWAN RAPAT. Or we call them as close friends or best friends.

Read more to see what I’m trying to emphasize what kind of ‘perjuangan’ that we have to continue doing it.

Hugs & Kisses;

Continue reading