Archives

14. Nineteen Days Left D:

 

 

Yes, 19 days 14 hours 20 minutes and 15 seconds before August 20th, 1515 hours.

I haven’t ready much.

Attended the pre-departure talk on July 26th at Medan MARA

Not much to update but yeah, the day is just around the corner. Drift je tu belum.

Hermm, on 16th of July, I had my kenduri doa selamat. Ada la ajak a few kawan-kawan.

Cheq bagi photos ja la nahhh.

Hugs & Kisses;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

12. YouTube; Boyfriend Buat Masa Ini

Hello readers.

Just wanna update with four Youtube videos I watched recently.

Sepertimana anda semua maklum, saya punya seorang kekasih hati. Tapi kekasih hati lain cerita. Kekasih hati mungkin kekasih selamanya. Tapi sekarang aku nak cerita pasal BOYFRIEND aku. Current Boyfriend.

So my current boyfriend is YouTube!!!

Feature video:

Read more to see what videos I’ve been watching lately.

Hugs & Kisses;

Continue reading

11. Fourty-Seven Days Left

Hello there.

Tidak berniat untuk membebel panjang. Cukup sekadar nak update dengan aktiviti-aktiviti yang bakal dijalankan dalam tempoh 47 hari ini.

Banyak sebenarnya benda nak buat.

Tapi tidak tahu nak mula yang mana dulu.

Read more to see what updates about my pre-departure activities that have been done and planned.

 

Hugs & Kisses;

 

 

 

 

Continue reading

10. Hati-hati ketika Berwuduk!

Hello there =)

And peace be upon you.

 

Terusik hati nak tulis pasal wuduk hari ni. Semalam saya ke Mid Valley bersama Mama dan adik-adik 🙂

Sedang aku sedang kalut tunggu giliran nak ambil wuduk, orang yang kat line yang beratur sebelah line aku sedang ambil wuduk.

As a person who loves to observe analytically, I looked at her abluting (ambil wuduk). I knew it was kind a late for us to perform our Maghrib prayers as it was almost 8.45 pm before Isha’.

We were rushing to ablute and pray. But this lady’s ablution couldn’t be good.

 

Read more to know how she did her ablution.

 

Hugs & Kisses;

 

 

 

 

Continue reading

9. Allah Forbids; Perjuangan MESTI diteruskan

Hello there and peace be upon you 🙂

السلام عليكم 🙂

Entri kali ini, nak sembang benda serius sikit boleh?

Jangan risau, entri ini tidak ditujukan pada sesiapa pun.

Part of my random daily thoughts.

Sejak dah cuti ni, mak selalu tanya, “Boyfriend awak siapa?”

“Saya nak boyfriend macam dia boleh tak mak?”

Random tak random soalan macam tu.

Hakikatnya, saya ni belum dipunya sesiapa pun.

Kalau ada yang berminat pun, itu saya pun tak tau.

Entri kali ini saya rancang nak tulis bagaimana seorang sahabat haruslah meneruskan perjuangannya membawa kawan-kawan ke arah jalan yang benar.

Aku ni bukanlah baik sangat nak sembang pasal ni, tapi InsyaAllah akan berubah kepada yang lebih baik.

Para pembaca yang dirahmati Allah SWT,

Kita ni dikelilingi dengan pelbagai jenis hubungan. Keluarga. Kawan rapat. Rakan sekerja. Masyarakat yang hanya dikenali sebagai kenalan. Dan macam-macam lagi jenis hubungan.

Fokus kat sini > KAWAN RAPAT. Or we call them as close friends or best friends.

Read more to see what I’m trying to emphasize what kind of ‘perjuangan’ that we have to continue doing it.

Hugs & Kisses;

Continue reading

6. Attitude; Backstabbers

Hye there.

I’ll be having my final examination for the third trimester.

And that’s when my foundation studies ends!

Excited? Yeah.

 

But, something bother me lately.

Biasalah, makin nak exam ni, makin stress jadinya.

Mengeluh? Takyah cerita. Memang selalu.

Astaghfirullah.

 

Korang tahu tak apa itu backstabbers?

Yes, manusia yang suka kutuk/cakap belakang.

Kiranya, manusia golongan ini suka membuka aib orang lain di belakang empunya aib itu.

 

Jahatkan bunyinya orang-orang macam ni?

Well, I believe each and every of us is a backstabber.

No human being can run from this reality.

 

Ini bukanlah sikap yang baik untuk diikuti

Malah, ia sangat hina di sisi Allah.

Perkara ini haruslah diambil berat sebab, benda ni silap haribulan boleh jadi fitnah.

 

Ish ish, fitnah tu lagi teruk daripada membunuh orang tau.

Naudzubillah.

 

Actually, aku nak cerita la pasal masalah yang aku tengah hadapi sekarang

Konflik dalaman?

Mungkin lebih kepada masalah dalaman yang melibatkan emosi.

 

You can just read more to know the story.

Hugs & Kisses;

 

 

 

 

 

Continue reading

2. Integrity; Responsibility

Subject Name: Kor UNITEN

Subject Code: MTAF 101

Time: 5.40 P.M.

Venue: Library

“Memandangkan semua orang tidak mahu mengaku, semua orang bergerak ke luar perpustakaan sekarang!” jerit Pak Zubir.

*gulp*

Apa kes sebenarnya ni?

Macam ni…

Selepas ceramah Puan Mastura, Pak Zubir check attendance. Mungkin barangkali beliau kira kepala tidak sebanyak nama yang ditandatangani dalam senarai nama kehadiran.

Maka haruslah setiap pelajar menyebut nombor masing2.

“Lapan puluh siapa?” marah pak Zubir.

Aku dengan segan silunya mengangkat tangan. Bukan apa, aku tidak mendengar nombor 79 yang disebut oleh Saudari Rina. Not a big deal anyway.

Cerita ini haruslah disambung lagi dengan kewujudan tanda tangan lima orang makhluk asing dalam kertas kehadiran tu. Padahal, kelima-lima makhluk tersebut tiada di dalam auditorium perpustakaan pun. Pelik, tapi benar.

Begitulah mukadimah cerita.

Continue reading