6. Attitude; Backstabbers

Hye there.

I’ll be having my final examination for the third trimester.

And that’s when my foundation studies ends!

Excited? Yeah.

 

But, something bother me lately.

Biasalah, makin nak exam ni, makin stress jadinya.

Mengeluh? Takyah cerita. Memang selalu.

Astaghfirullah.

 

Korang tahu tak apa itu backstabbers?

Yes, manusia yang suka kutuk/cakap belakang.

Kiranya, manusia golongan ini suka membuka aib orang lain di belakang empunya aib itu.

 

Jahatkan bunyinya orang-orang macam ni?

Well, I believe each and every of us is a backstabber.

No human being can run from this reality.

 

Ini bukanlah sikap yang baik untuk diikuti

Malah, ia sangat hina di sisi Allah.

Perkara ini haruslah diambil berat sebab, benda ni silap haribulan boleh jadi fitnah.

 

Ish ish, fitnah tu lagi teruk daripada membunuh orang tau.

Naudzubillah.

 

Actually, aku nak cerita la pasal masalah yang aku tengah hadapi sekarang

Konflik dalaman?

Mungkin lebih kepada masalah dalaman yang melibatkan emosi.

 

You can just read more to know the story.

Hugs & Kisses;

 

 

 

 

 

Aku sedang berhadapan dengan satu masalah.

Masalah dengan manusia.

Hubungan aku dengan kawan-kawan aku tak berapa nak baik.

Aku pun hairan lah kenapa.

 

Apa yang aku dah buat sampaikan kawan-kawan buat kat aku macam ni?

Am I that annoying?

Am I that irritating?

Am I that bad to befriend with all of you?

What have I done wrong to all of you?

 

Ya Allah, bantulah hambaMu ini.

 

Semua pun mulut macam takde insurans sekarang.

Bila jumpa, pura-pura macam baik.

Bila belakang, kutuk kita bagai nak rak.

 

I just couldn’t emphasize more on this.

Sakit hati.

 

Tak baiklah kutuk orang macam tu.

 

Ni baru cerita sebenar.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kau ada room mate.

Kau tak suka room mate kau.

Kau kutuk room mate kau kat aku.

Setan yang celaka pun pengaruh aku untuk buka cerita gak.

Astaghfirullah.

 

Sekarang ni, room mate kau dah tak suka aku.

Who should I blame if it’s not you?

 

Oh, dan sekarang kau pulak annoyed dengan aku.

Bukan aku tak sedar kau buat muka malas layan bila cakap dengan aku.

Dengan orang lain kau okay je.

 

Pastu aku boleh predict lah, kau kutuk aku kat belakang.

Tahniah la.

Kau sendiri yang buat aku assume benda ni.

 

Tapi kalau tak betul, kau boleh cakap aku fitnah kau.

Tapi kau tak boleh salahkan aku sepenuhnya.

Sebab, kau sendiri yang menimbulkan fitnah.

 

Manusia boleh buat macam2 assumptions derrrr

Tuhan bagi otak, diorang fikir dalam-dalam

Fikir sampai kita pun tak expect orang boleh fikir pelik2 pasal kita

 

Aku ni malas nak confront kau

Buat sakit hati aku je cakap dengan kau.

 

Kalau lu marah sama gua, cakaplah sama gua

takyah sorok2

buat apa sorok2, sedangkan Tuhan suruh kita tegur kawan baik2

bukan backstab

 

Aku rasa cukup ah sampai sini

Nak final ni

Kbai.

Doakan aku berjaya.

Nah aku bg korang jadual exam aku.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s